Чувствайте се в безопасност с коминни системи Schiedel

Чувствайте се в безопасност с коминни системи Schiedel

Сезонът на пожарите тази година започна съвсем рано – още с края на лятото. Снощи в Божурище изгоря жилищна сграда, а хората бяха евакуирани. С огнената стихия са се борили четири пожарни автомобила, но въпреки усилията им, покривът на сградата се срива. Миналата година по време на отоплителния сезон инциденти и трагедии ставаха всеки месец.

„Проблемът идва от това, че вентилационни блокчета се използват като коминни. На външен вид, вътре в апартамента, вентилационна и коминна система изглеждат еднакво и хората лесно могат да се заблудят. Разликата идва в изработката, например вентилационните тела не издържат на високи температури и киселинен кондезат. Проблемът не идва от горивото, а от вентилационните блокчета, които в България се използват като коминни.“, коментира Явор Кубатов, управляващ търговските права на коминни системи Schiedel за България.

Коминни системи Schiedel предлагат не само пожароустойчивост и безопасност, но също така са по-екологични и енергийно ефективни. Когато коминът  е с подходящо сечение и тяга, тогава замърсяването е по-малко. Екологията е на преден план за коминни системи Schiedel и затова те са съобразени с уредите, които се включват в тях. За да има високо КПД на уреда и минимално изхвърляне на замърсен въздух е необходимо горивният процес да е пълен, за което пряко влияние оказва тягата на комина. Тягата зависи от сечението на комина, което е важно да се пресметне чрез инженерни методи. Затова коминни системи Schiedel предлага възможност за индивидуални изчисления чрез специална форма за запитвания.

Schiedel предлагат голям избор от варианти за коминни системи. Schiedel ICS отвеждат изгорелите газове от уреди работещи на твърди, течни и газообразни горива. Друг вариант е Schiedel Quadro – керамични коминни системи, които са устойчиви, икономични, издръжливи на високи температури и киселинен кондензат.

Ако вече разполагате с комин, може да използвате Prima Plus, система от неръждаема стомана, която се използва като саниране на съществуващия комин. Prima Plus е подходяща и за самостоятелна употреба като заема малко място, лека е на тегло, не изисква заваряване и може да се използва веднага след монтажа.

С коминни системи Schiedel замърсяването на въздуха е минимално, а енергийната ефективност висока. Разгледайте и другите решения на Schiedel, за да се чувствате в безопасност и на топло по време на студения сезон.

 

Статията е публикувана в 1 към 1 в строителството.

NO COMMENTS

POST A COMMENT