Керамичните коминни системи на Schiedel – 30 години гаранция за енергоефективност и пожаробезопасност

Керамичните коминни системи на Schiedel – 30 години гаранция за енергоефективност и пожаробезопасност

Нищо не може да се сравни с емоционалната привлекателност на живия огън у дома. За съжаление, все още у нас повечето сгради нямат истински комини, а въздуховоди и вентилации,  изградени от „коминни тела“.
Освен да дава уют и топлина, отоплителната система трябва да бъде безопасна, енергоефективна – екологична, а това зависи от надеждността и тягата на коминната система, която е съвсем различен продукт от вентилационната. Така наречените “коминни тела“, познати на българския пазар, всъщност са вентилационни. За да изпълняват функцията на коминни тела, те трябва да отговарят на три основни характеристики:

·    да не пропускат киселинен кондензат нито през фугите на свързване, нито през себе си;
·    да не се напукват или разпадат при нагряване и високи температури – опасност от пожар;
·   сечението – тягата на комина, да е съобразена с уреда/те (печка/котел на пилети/дърва/газ) – енергоефективност – екологичност.
Много от сградите у нас не притежават пожаробезопасни и енергоефективни комини, а резултатът е видим.

Реално, почти няма сграда в България, с малки изключения, която да притежава пожаробезопасен и енергоефективен комин, а контрол от страна на държавата липсва. Например училището в гр. Карнобат изгоря непосредствено след основен ремонт.

Основна характеристика на комина е неговата енергийна ефективност и пожаробезопасност. Оптималната работа на печката, камината или котела е в пряка зависимост от тягата на комина. Когато коминът и уредът работят ефективно, горивният процес е пълен, КПД-то е високо, т.е. има по-пълно изгаряне и следователно по-малко вредни частици, изхвърлени в атмосферата. Воден именно от принципите за високо качество, енергоефективност и екологичност, европейският пазарен лидер Schiedel непрекъснато развива и подобрява продуктовата си гама от коминни системи. Компанията доставя на българския пазар всички видове комини, предназначени за отвеждане на изгорели газове от уреди, работещи с твърди, течни и газообразни горива, при високо и ниско налягане.
Schiedel предлага комбинирана система за вентилация /кухня, баня/ и за димоотвеждане.
Видове керамични системи:
В България се доставят всички коминни системи  на SchiedelUni Plus, Multi и Klasik. Можете да ги намерите в търговската мрежа и складовете за груби строителни материали в цялата страна.
Керамиката, от която се произвеждат комините на Schiedel се състои се от 5 вида различна глина. Това е техническа керамика, която не пропуска киселинен кондензат и издържа на много високи температури (над 1200 градуса по Целзий).
Schiedel има решения, както за еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, така и за промишлени обекти.

 

Компанията оказва техническа помощ на проектанти, архитекти, ОВК инженери при избора и специфицирането на коминни системи. На марката Schiedel се доверяват едни от най-реномираните строителни компании като „Мират Груп“ и „Артекс Инженеринг“ АД.
Специално разработената коминна система Schiedel MULTI дава възможност газовият котел да бъде монтиран на най-удобното място в съответното помещение, а не задължително на външна стена.

Коминните системи Schiedel се обслужват лесно и гарантират комфорт и сигурност при дългогодишна експлоатация.
Коминна система за двуетажна еднофамилна сграда струва колкото съвременен смартфон, има 30 години международна гаранция и гарантира пожаробезопасност и енергоефективност.
Коминна система за апартамент, например, е равна на цената на половин тон пелети. Инвестицията се възвръща за по-малко от 2 години.
Ние вярваме, че енергийно-ефективните сгради с високо качество на комини, печки – котли и вентилационни системи са по-добрите сгради.

 

Статията е публикувана през м. Май в:

Строителство имоти

Наш дом

Модерен дом

NO COMMENTS

POST A COMMENT